Notícies de la Cambra

"Les llars de Tarragona tindran fibra òptica enguany"

Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya, no ha deixat ningú indiferent en la  xerrada que ha pronunciat a la Cambra de Tarragona, en el marc del cicle de jornades “Bon dia Tarragona” que organitza la Corporació tarragonina amb el suport de Repsol.

D’entrada ha anunciat que enguany la fibra òptica estarà present a tota la ciutat de Tarragona i les llars que ho desitgin es podran connectar a una tecnologia que els donarà una velocitat de 100 megues.

El màxim executiu a Catalunya de la multinacional espanyola de les telecomunicacions ha posat en valor aquesta iniciativa tot assegurant que, després de Barcelona, la fibra òptica per a particulars (les empreses ja disposen d’aquesta possibilitat de connexió) serà una realitat aquest 2013. La inversió s’emmarca dins el projecte de Telefónica de dotar totes les capitals catalanes de fibra òptica.

Però Faura ha dit més coses. Moltes més coses. I és que al seu entendre estem gairebé començant pel que fa a les oportunitats de negoci que ens pot aportar el coneixement i el maneig de dades associades a l’ús dels ginys intel·ligents. Només un exemple per entendre la magnitud d’aquest negoci: Hores d’ara al món hi ha 6.000 milions de mòbils. L’any 2020 hi haurà 50.000 milions d’elements connectats.

Més dades de la nostra creixent relació amb la tecnologia: el 90 per cent dels usuaris tenim gairebé a tocar el mòbil les 24 hores del dia. Un 48 per cent d’usuaris de les xarxes socials el primer que fan en llevar-se és revisar els missatges. Però és que un 28 per cent ho fan inclús abans de llevar-se, des del llit. Abans les notícies es coneixien un determinat temps després de que succeïssin (La mort de Kennedy es va anunciar al món 30 minuts després de la seva defunció). Ara estem amatents al seu desenvolupament abans de que passin. (La mort de Bin Laden es va seguir una hora abans de que es produís).

Més dades. En un dia a tot el món es produeixen més de 175 milions de piulades, es pengen 250 milions de fotos a Facebook, el nombre d’iPhones venuts supera al dels naixements, es produeixen més de 2.000 milions de descàrregues a YouTube i s’envien 294.000 milions de correus electrònics.

Pel que fa a Catalunya Faura ha explicat que tot i que la mitjana d’empreses catalanes connectades a Internet és superior a la mitjana europea el gran repte segueix essent com usar aquesta capacitat per ser més eficients, competitius i fer-la servir per crear valor en el nostre dia a dia. En aquest sentit en la relació ús de la tecnologia/competitivitat Catalunya està per sota de les regions europees capdavanteres.


Segueix-nos!

Agenda