Notícies de la Cambra

"Moçambic, el nouvingut al club dels països rics africans"

Roberto Barros, responsable d’Internacionalització de la Cambra de Tarragona, ho té clar, “Moçambic és el nouvingut als club dels països rics africans”. I és que la descoberta de grans bosses de gas ho ha canviat tot. “En poc més d’un any i mig la percepció cap aquest destí ha fet un gir de 180 graus”, assenyala Barros. I explica que els integrants de la missió de la Cambra de Tarragona s’han trobat amb “un mercat en ebullició que fa que sigui un imant per la inversió estrangera”.

Inversions, molta activitat i molta demanda és justament el que està a atraient-hi de nou als països occidentals, “sobretot molts portuguesos que fugen de la crisi del seu país” i com a tot arreu del continent africà, “molts xinesos”.

“A Moçambic s’hi ha d’estar i se l’ha de tenir en compte, per això hi hem organitzat aquesta missió a la que hi seguiran altres accions internacionals”, explica Roberto Barros.

Sense gairebé temps per gaudir dels resultats d’aquesta missió a Moçambic, Tanzània i Zàmbia (va acabar el 12 de maig), la Cambra de Tarragona ha tornat avui a marxar a Àfrica. En aquesta ocasió els exportadors, una quinzena, vinguts d’arreu del país, enfilen les seves passes cap a Kènia, Uganda i Ruanda.

Mercats que ja han rebut altres prospeccions de la Corporació tarragonina. De fet, l’any passat, la missió a Uganda va coincidir amb la desafortunada comparació que Mariano Rajoy va fer d’aquell país amb Espanya. El que va comportar algunes tensions i una carta de protesta de la Cambra de Tarragona al President del Govern espanyol.

A la foto, una imatge de Nairobi, capital de Kènia.


Segueix-nos!

Agenda