Notícies de la Cambra

"Good news!"

Article d’opinió signat per Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona.

El desembarcament a la Cambra de Tarragona del visionari i hiperactiu Enrique Bañuelos, flanquejat per la plana major del grup que presideix, Veremonte, i el suport de companyies de referència mundial com Melco, Value Retail o Melià (que ha enviat cap a Tarragona els seus màxims executius) més la presència del Conseller Mas-Colell (en un gest que s’interpreta com l’inequívoc suport del Govern català) ha donat una nova dimensió a un projecte que, ara ja si, ha deixat de ser això per convertir-se en una empresa que es dirà BCN World.

De fet, l’expectació mediàtica que ha aixecat la presentació està a l’alçada de les esperances que tots tenim posades en que BCN World sigui el revulsiu que, sense saber-ho, esperàvem per trencar definitivament amb aquest esperit gris que plana sobre tots i que ens té estabornits.

Anem justets d’alegries. Molt. Fins el punt que, tant de bo m’equivoqui, aquesta presentació serà una de les poques bones notícies que avui llegireu al diari. Vet aquí la importància del que ahir varem viure a la Cambra on un esperit fortament emprenedor i engrescador va traspuar en cadascuna de les intervencions: estem davant la imminent creació d’un model turístic revolucionari i desconegut a casa nostra.

Si l’arribada de l’oferta tematitzada, a finals del segle passat, ens va obrir un ventall de possibilitats insospitades fins aleshores, el model que ve amb  BCN World és un canvi de mentalitat sense precedents que passa, entre d’altres coses, per entendre primer i atraure després un turisme amb un potencial de despesa inimaginable i que encara no s’ha fixat en nosaltres: russos que tímidament comencen a venir, però sobretot xinesos i indis.

Vull felicitar a Enrique Bañuelos, exemple d’eficàcia. Qui amb el tarragoní Xavier Adserà està portant a terme una feina discreta però precisa i molt eficient. De fet, per l’abast i la complexitat de la inversió, aquesta és la forma més intel·ligent d’actuar.

BCN World marcarà un abans i un després al país, però sobretot a les Comarques de Tarragona. Des de la Cambra seguirem vetllant i donant tot el nostre suport per tal de que allò que ha deixat de ser un projecte, i ha esdevingut una empresa, ben aviat sigui una realitat dinamitzadora que repercuteixi en benefici de les nostres empreses.


Segueix-nos!

Agenda