Notícies de la Cambra

Les Cambres demanen cinc mesures per millorar la competitivitat de la indústria

El sector industrial liderarà la sortida de la crisi a Catalunya i el canvi de model econòmic que se’n derivarà. Aquesta és una de les principals conclusions de la “Memòria Econòmica de Catalunya 2012”, que elabora el Consell General de Cambres de Catalunya i que s’ha presentat a la Casa Llotja de Mar. La publicació, que s’elabora des de l’any 1965, inclou un monogràfic sobre la indústria que identifica les seves potencialitats i aporta punts de vista en el disseny de la política industrial a Catalunya.

A l’estudi de les 13 Cambres de Comerç de Catalunya s’analitzen els deu principals factors de competitivitat de la nostra indústria: infraestructures de transport; sòl industrial; energia; regulació administrativa; finançament; fiscalitat empresarial; capacitat innovadora; formació industrial; estructura empresarial, i costos laborals unitaris.

Per això, les Cambres demanen una política de les administracions públiques clara i decidia en favor de la indústria basada en cinc eixos, que anomenem les “5 Efes” de la indústria: finançament, fiscalitat competitiva, facilitats per fer tràmits, formació dual i transport ferroviari.


Segueix-nos!

Agenda