Notícies de la Cambra

Aregio defensa a la Cambra una major eficiència de l'administració

Joan Aregio i Navarro, director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha participat en una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació tarragonina.

Aregio, que ha estat presentat pel President de la Cambra “com nascut a Barcelona i fill de Tarragona” ha parlat de: “Els serveis públics d’Ocupació, una eina per combatre l’atur”. En la seva intervenció ha posat en valor el concepte de la “governança” aplicat a l’administració en general i al SOC en concret. En aquest sentit ha assenyalat que s’ha treballar per assolir un nivell de coordinació, entre tots els organismes que treballen per la formació i la inserció laboral “per evitar dualitats i ser més eficients”.

Al seu parer aquesta eficiència ha d’estar al servei de les persones. “De res serveix fer moltes accions o valorar-nos tots plegats pel nombre d’accions que fem, sinó que aquestes han de ser útils i eficaces pels objectius per als que han estat creades”. “I hem ser eficients, també, per la viabilitat del sistema”.

El director del SOC ha afegit que “convé apropar al territori la nostra acció, ja que no tots els territoris tenen necessitats idèntiques”.

Joan Aregio va néixer a Barcelona l’any 1960. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB).

Entre 1985 i 1988 ha estat advocat de la Junta d’Aigües de la Generalitat. Entre 1988 i 1990 ha exercit com a delegat territorial de l’empresa pública ADIGSA a Tarragona, de la qual ha estat vicepresident entre 1990 i 1992. En aquest mateix període ha ocupat el càrrec de director general dels Serveis Comunitaris de la Generalitat de Catalunya. Entre 1992 i 1999 ha estat delegat territorial del Departament de Benestar Social a Tarragona. Des del 1995 i fins al 2007 ha estat tinent d’alcalde i regidor de l’Ajuntament de Tarragona, on ha ocupat les regidories de Cultura, Relacions Ciutadanes, Hisenda i Pressupostos. Entre 2003 i 2007 ha estat president de la Diputació de Tarragona i del 2007 al 2011, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Des del 20 de gener de 2011 fins el 6 de febrer del 2013 va ocupar el càrrec de director del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

El 5 de febrer de 2013 es nomenat director del Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació, mitjançant el Decret 106/2013, càrrec que ocupa en l’actualitat.

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol, i Abertis. I la col·laboració de la Diputació de Tarragona i Nespresso.


Segueix-nos!

Agenda