Notícies de la Cambra

La FEHT organitza un seminari sobre estalvi energètic al sector turístic

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), juntament amb l’Ajuntament de Salou i la Universitat Rovira i Virgili (URV), a través de la Facultat de Turisme i Geografia, han organitzat, pel proper 23 d’octubre de 2013, el seminari que duu per títol ‘Eficiència energètica. Una eina de competitivitat econòmica al sector turístic’.

 L’acte es desenvoluparà a la sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou (c. Advocat Gallego, 2).

El seminari, promogut per l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i AEGIS Technologies Advanced Energy Solutions, vol ser un punt de reflexió en el què, començant per conèixer la realitat energètica dels establiments hotelers que tenim a la Costa Daurada central, s’aporti coneixement, tecnologia i experiències d’èxit que han de conduir a impulsar estratègies que ens dirigeixin a una gestió més eficient de l’energia al sector turístic.

Amb aquest seminari el que promou l’Associació Hotelera és apropar el coneixement al territori, des de la Universitat cap a la societat civil, segons explica el responsable de Formació dels hotelers, Jaume Orteu.

Orteu també afegeix que “l’energia és cara i l’electricitat, concretament, ha pujat un 30 per cent en cinc anys”. De manera que “per continuar essent més competitius cal ser més eficients”. Així mateix, per Orteu, “hem de ser conscients de la importància de l’eficiència energètica, en un context de creixement de costos energètics en el futur”.

Aquesta jornada, que durarà de les 9 del matí a les 14 hores, està dividida en quatre blogs temàtics que inclouen ponències curtes, d’uns 15 minuts cadascuna, i va adreçada, especialment, a propietaris, directius i responsables de manteniment d’establiments turístics i a tècnics d’empreses de serveis vinculades a la gestió i millora de l’eficiència energètica en instal·lacions turístiques.

L’assistència és gratuïta i l’aforament és limitat. Per inscriure’s cal trucar al telèfon de l’Associació Hotelera 977 38 50 57 o bé per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El programa del seminari és el següent:

- De 9 a 9.30h es farà el lliurament de les acreditacions i la inauguració de la jornada, amb l’assistència de l’alcalde de Salou, Pere Granados. També hi serà present Carles Ferrer, vicepresident de la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de la província de Tarragona; i Salvador Anton, degà de la Facultat de Turisme i Geografia, i director general del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci.

-A les 9.50h arribarà la ponència ‘Competitivitat a través de l’optimització i estalvi energètic’. Presenta i modera Salvador Anton Clavé.

-A continuació, ‘Marc normatiu i gestió energètica compartida’, a càrrec d’Albert Salas Dalmau, tècnic de gestió energètica de l’ICAEN.

- Una altra ponència serà ‘Informació + Tecnologia = Eficiència Competitiva, a càrrec de Joan Carles Bruno, professor del Departament d’Enginyeria mecànica de CREVER-URV.

- A les 10.25h, ponència ‘On som, on anem, què ens convé?’. Presenta i modera Ramon Maria Pascual, regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Salou.

- ‘El cost, l’actualitat i el futur de l’energia al sector turístic. Què és eficiència energètica?’, a càrrec de Javier Calonge, responsable del Departament d’Eficiència Energètica del Grupo Elektra de Catalunya.

- ‘La importància dels professionals-Programa EcoXpert. Qui ens ajuda a reduir la despesa?’, a càrrec de Víctor González, coordinador del programa EcoXpert de Schneider Electric España

- A les 11.10h, ‘Amb l’anàlisi del problema comença la solució’. Presenta i modera María de los Reyes Pino, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Salou.

- ‘Auditoria energètica: valoració i mesura del potencial estalvi en establiments turístics’, a càrrec de Marc Segura, director estratègic d’Aegis Technologies & Engeneering.

- ‘Sistemes de monitorització en temps real’, a càrrec de Laurent Dussart, professional Services Offer Manager de Scheider Electric España.

- A les 11.45h, pausa-cafè.

- A les 12.15h, ‘Viabilitat econòmica. Aplicacions reals, estalvis reals’. Presenta i modera Lluís Poca, Gerent de la Fundació PopulusAlba.

- ‘Millora en l’eficiència de la producció d’ACS i modernització de la unitat principal de clima’, a càrrec de Ramon Felipe de Montagut, enginyer de l’hotel Colon de Barcelona.

- ‘Monitorització del consum energètic i integració al sistema de reserves’, a càrrec d’Albert Vidal, director d’Effilogics Technologies.

- ‘Aprofitament de les energies renovables’, a càrrec de Jesús García, enginyer de Solcam Energia.

- A les 12.50h, ‘Necessitats, finançament i oportunitats pel turisme’. Presenta i modera Carles Farré Brull, Responsable de la delegació del Mediterrani de FNeNERGIA.

-‘El model d’empresa de serveis energètics i renting i finançament en actuacions d’eficiència energètica’, a càrrec de Miguel Lorenzo Mínguez, Key Account Manager de Siemens Renting.

-‘Oportunitats de negoci més enllà de l’estalvi al sector turístic’, a càrrec de Narcís Domingo, Director Adjunt d´IMC i Tresorer d´Open Energy Institut. 

 

- A les 13.45h, cloenda, precs i preguntes.


Segueix-nos!

Agenda