Notícies de la Cambra

Les Cambres col·laboraran amb la Generalitat per estendre l'FP dual a Catalunya

El Departament d’Ensenyament i el Consell de Cambres de Catalunya han acordat un seguit d’actuacions amb l’objectiu d’estendre la formació professional dual, de tal manera que s’incrementi la participació de les empreses de Catalunya en aquest modalitat de formació. Així ho han determinat durant la reunió que ha mantingut la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, amb el president del Consell de Cambres, Miquel Valls, i els presidents de les 13 cambres catalanes.

Les actuacions consistiran en desplegar un pla de difusió del model de formació dual entre les empreses de Catalunya, organitzar jornades d’explicació de les característiques de la formació dual i l’aportació d’empreses interessades en oferir places a alumnes en aquest model de formació.

Aquest curs escolar 2013-2014, un total de 2.116 alumnes seguiran el model dual enfront els 590 del curs anterior, triplicant d’aquesta manera el nombre d’alumnes, i amb la participació de 42 centres educatius d’arreu del país. El Departament d'Ensenyament va posar en marxa l’FP dual el curs 2012-2013 amb un model propi que permet adaptar la formació dels alumnes a les necessitats de les empreses, facilitar la participació de les empreses en la qualificació professionals dels aprenents i millorar les possibilitats d’inserció laboral.

En aquests moments, més de 200 empreses i 50 entitats ofereixen i han acordat participar en formació dual a Catalunya.


Segueix-nos!

Agenda