Notícies de la Cambra

La Cambra tanca el primer semestre amb sis missions, 18 països visitats i 2.000 contactes comercials

La Cambra de Tarragona ha fet balanç del que han estat les accions d'internacionalització en els sis primers mesos de l'any. Unes xifres que posen de manifest la creixent demanda en matèria de comerç exterior per part dels emprenedors i el múscul de la Corporació tarragonina per tal de donar resposta a aquesta necessitat tant entre les empreses del país, com del conjunt de l'Estat. El que la consolida com la Cambra més activa d'Espanya i la referència en el continent africà.

Així, doncs, de gener a juny la Cambra de Tarragona ha organitzat un total de sis missions empresarials que han tingut, totes elles, com a destí l'Àfrica Subsahariana, concretament: Nigèria, Camerun, Ghana, Costa d'Ivori, Burkina, Benin, Serra Lleona, Libèria, Togo, Senegal, Cap Verd, República del Congo, República Democràtica del Congo, Gabon, Zàmbia, Zimbabwe, Gàmbia i Botswana. Els tres darrers països mai no havien rebut una delegació empresarial de la Cambra de Tarragona. "I en el cas de Zimbabwe i Botswana hem estat pioners a l'Estat en accedir a aquells mercats", explica Roberto Barros, responsable d'Internacionalització de la Corporació tarragonina.

Gairebé un centenar d'empreses han confiat en la Cambra per arribar a aquestes economies, el que els hi ha permès realitzar 2.000 contactes comercials i reunions de treball amb empreses locals.

A tall de curiositat Barros assenyala que "per poder assolir aquest programa internacional s'han agafat 42 vols. Hem destinat 290 hores de viatge entre desplaçaments, aeroports i avions. A més, per complir amb la seva agenda de treball, el representant d'una empresa es passa en cada país de tres a quatre hores diàries dins un taxi, per poder acudir a les diferents reunions. Al final d'una missió s'ha passat, ben bé, entre 20 i 30 hores en desplaçaments en taxi".

"Un cop passat l'estiu i fins a final d'any tenim programat realitzar tres missions més a Àfrica. Concretament a Mali, Níger (la primera  vegada que hi anirà la Cambra), Txad, Moçambic, Tanzània, Kènia, Sudan, Etiòpia i Uganda. Està previst que ens hi acompanyin mig centenar d'empreses", apunta Roberto Barros.

A la foto, imatge d'Harare, capital de Zimbabwe.


Segueix-nos!

Agenda