Esdeveniments

28 d'abril. Víctor Amela, al “Bon dia Tarragona”

Víctor Amela, co-creador de “La contra” de “La Vanguardia”, prendrà part el 28 d’abril a les 9 hores del matí a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, en format virtual, que organitza la Cambra.

Amela ens parlarà de “Lliçons de la memòria per un present polaritzat”. I en el decurs de la seva intervenció explicarà com la seva indagació periodística amb supervivents de la “Lleva del Biberó”, a la Guerra Civil, pot ajudar-nos a alertar del risc de polarització política del present, una amenaça contra la societat oberta, lliure, pròspera, liberal i democràtica que hauríem de protegir. I que, a més, es troba immersa en una crisi sense precedents arran de la pandèmia de la Covid-19.

Víctor-M. Amela (Barcelona, 1960) és periodista des de fa 37 anys i publica a “La Vanguardia”, on és el degà de la crítica televisiva en la premsa espanyola. És co-creador de “La contra” de “La Vanguardia”, secció diària on porta fetes 2.800 entrevistes en els darrers 23 anys.

Col·labora a programes de ràdio y televisió, i ha impartit classes en facultats de periodisme i comunicació de Barcelona, Saragossa, Girona y Castelló.

És autor dels assajos: “Historia cultural del audiovisual”, “La televisión-espectáculo”, “Antología de citas”, “Algunas cosas que he aprendido”, “Grandes contras”, “Casi todos mi secretos” y “Los Inspiradores de Amela”. I de quatre novel·les: “El cátaro imperfecto” (2013), “Amor contra Roma” (2014), “La filla del capità Groc” (premi Ramon Llull 2016) i “Yo pude salvar a Lorca” (2018), finalista a la Semana Negra de Gijón 2019. I del llibre crònica amb testimonis de supervivents de la Guerra Civil espanyola: “Ens van robar la joventut” (2020).

Els “Bon dia” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol, CaixaBank i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic.


Segueix-nos!

Agenda