Esdeveniments

Ens esperen a Camerun, Congo i Gabon

La Cambra ha programat dels dies 13 al 22 d’octubre una missió comercial multisectorial a Camerun, República Democràtica del Congo i Gabon. Aquesta prospecció de mercats està oberta a exportadors d’arreu de l’Estat.

La República Democràtica del Congo, amb prop de 85 milions d'habitants i amb creixements anuals de dos dígits, és un mercat clau a Àfrica Central, i un dels països amb major potencial de tot el Continent. Enormes recursos miners ajudaran a desenvolupar aquest país, si bé la seva grandària i les dificultats de transport i comunicació entre les seves diferents regions dificulta que el creixement sigui homogeni. Però introduir els nostres productes a Kinshasa és un primer pas per a accedir a aquest enorme mercat.

La nostra darrera visita a Gabon, ens ha permès comprovar que el mercat s'està recuperant ràpidament després de l'aturada per la baixada del preu del cru (encara que darrerament degut a la Covid-19 els preus han tornat a caure). Gran exportador de petroli i de fustes tropicals, la seva renda per càpita és de les més elevades d'Àfrica. Actualment estan fent grans esforços per desenvolupar la indústria de transformació (la fusta en particular), i l'agricultura, amb l'objectiu de minimitzar la gran dependència que tenen de l'exportació del cru. Després de tres anys de certa paralització de la seva economia, els recents increments en el preu del petroli tornen a oferir grans oportunitats de negoci.

Camerun ja porta diversos anys sent destí preferent de les empreses espanyoles interessades a l'Àfrica Subsahariana. L'evolució del seu mercat, les seves possibilitats comercials, i les oportunitats d'inversió han anat creixent any rere any, i actualment es presenta com un dels països a la zona amb més potencial.


Segueix-nos!

Agenda