Notícies

Notícies:

La Cambra presenta la "Guia de l'Exportador 2016"
06/07/2016

La Cambra de Tarragona ha presentat en roda de premsa la “Guia de l'Exportador 2016”, una eina en format digital que pretén posar en valor les estratègies en matèria de comerç exterior i oferir l’experiència de la Corporació tarragonina, tant als qui desitgen obrir-se a nous mercats com als qui encara no han pres la decisió de sortir a fora.

La “Guia de l'Exportador 2016” incideix, especialment, en els mercats de l'Àfrica Subsahariana, on la Cambra és capdavantera i referent per a l'empresa espanyola (val a dir que les missions de la Cambra de Tarragona abasten el 95 per cent del territori africà visitat pel conjunt de les cambres espanyoles).

En aquesta edició s’hi ha incorporat un monogràfic sobre els països de l'Àfrica de l'Est, amb bona estabilitat política i econòmica i grans oportunitats de negoci.

A més, en aquesta Guia de l’Exportador 2016, s’hi inclouen les participacions d'autoritats i professionals d'Etiòpia, Kènia, Uganda, Ruanda i Moçambic, que aporten una valuosa informació de primera mà d'aquells mercats.

A la “Guia de l'Exportador 2016” també s’hi recullen els serveis de valor afegit que la Cambra de Tarragona ofereix a les empreses interessades en el mercats internacionals.

Com a novetat, i per contribuir al fet que les empreses puguin treure una major rendibilitat de les seves accions comercials, s’ofereix un nou servei d'acompanyament en destinació, amb professionals establerts a Costa d'Ivori, Ghana i Nigèria.

La presentació ha servit també per fer balanç del que ha estat l’activitat internacional de la Cambra de Tarragona en els primers sis mesos que es pot resumir en la visita a 20 països (17 a Àfrica i tres a Àsia), la participació de 75 empreses i la realització de 1.250 contactes comercials.

D’aquí a final d’any s’organitzaran quatre missions empresarials més.  Al setembre a Reunió, Maurici i Madagascar. Dues missions a l’octubre, la primera a Libèria, Serra Lleona i Guinea i la segona a Kènia, Ruanda i Tanzània. I al novembre República del Congo, Gabon i la República Democràtica del Congo.

La Guia de l’Exportador 2016 ha estat elaborada per la Cambra de Tarragona amb el suport de CaixaBank, DHL, Arola, Port de Tarragona, Protego, Viatges Berga, Asesa i Novocargo.

A la foto, Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona i Roberto Barros, responsable d’Internacionalització.

VINCLES D'INTERES
Consulta la "Guia de l'Exportador 2016"

Tornar al llistat