Notícies

Notícies:

Acte públic: "Sí al futur de Tarragona"
27/05/2016

Cambra de Tarragona, CCOO, Cepta, Clúster ChemMed Tarragona, FEAT, Pimec-Tarragona, UGT i URV han acordat organitzar el dimarts 31 de maig a les 19 hores l’acte públic “Ens hi juguem el futur. Sí al futur de les empreses i dels treballadors i treballadores de Tarragona”. Aquest acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili.

Les vuit principals entitats patronals, sindicals i acadèmiques de la demarcació tarragonina han acordat organitzar aquest acte públic per implicar el conjunt de la ciutadania en favor del futur del seu teixit empresarial i de les desenes de milers de llocs de treball que en depenen.

Les entitats organitzadores convoquen aquest acte públic, davant del fet que “la nostra importantíssima xarxa industrial es veu greument amenaçada per tres problemes cabdals que fa anys que patim, i que malgrat les continuades reclamacions fetes des de molt diversos àmbits, continuen sense resposta i, per tant, agreugen els seus efectes: la manca del Corredor Mediterrani, l’altíssim cost de l’energia elèctrica i la deficient xarxa viària de transport. Tres greus problemes que posen en perill la competitivitat del nostre teixit productiu i el futur de desenes de milers de llocs de treball.”

Al text de convocatòria de l’acte, les vuit organitzacions i entitats argumenten que han decidit organitzar-lo “per analitzar aquests problemes i posar sobre la taula quines han de ser les solucions a aplicar-hi de forma urgent”; i que “a més del teixit econòmic i laboral, volem comptar amb la presència del conjunt de la nostra societat civil, ja que aquests problemes ens afecten a tots els tarragonins. I la seva solució també. Per això aquest serà un acte de compromís positiu amb el futur de la nostra activitat empresarial.”

L’acte s’iniciarà amb una intervenció del rector de la URV, Josep Anton Ferré, i continuarà amb una taula rodona que analitzarà les tres principals problemàtiques que amenacen el futur industrial de Tarragona i la seva resposta, amb les intervencions de Josep M. Rovira, secretari general de l’associació internacional Ferrmed defensora del Corredor Mediterrani; el president de la fundació ICIL, referent en el sector de la logística, Ignasi Sayol; i l’empresari i enginyer industrial especialista en energia, Joan Vila, que estaran moderats pel periodista Òliver Márquez.

Al final de l’acte es llegiran unes conclusions, que inclouran una apel·lació al conjunt de la ciutadania tarragonina. La seva presentació anirà a càrrec d’Òscar Hijosa, membre de l’equip directiu mundial de la Jove Cambra Internacional (JCI).

Es prega confirmació d’assistència a nsilvestre@cambratgn.org o bé al 977 21 96 76

Tornar al llistat