Notícies

Notícies:

La Cambra fa sentir la veu del territori a Brussel·les
17/05/2016

Una delegació de la Cambra de Tarragona encapçala per Andreu Suriol, president, ha traslladat a Brussel·les el malestar del territori en dos aspectes que són decisius per garantir la competitivitat de les empreses i la dinamització econòmica, com són la necessitat de dotar-nos del Corredor Mediterrani i els costos energètics.

Amb aquest acció la Corporació tarragonina va un pas més enllà en el seu paper de “lobby” a l’hora de reclamar a les administracions competents les necessàries millores i inversions en infraestructures.

Jyrki Katainen, vicepresident de la Comissió Europea i comissari d’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat s’ha fet ressò de les peticions exposades per la Cambra de Tarragona i s’ha compromès a traslladar-les als òrgans i institucions pertinents.

Per la seva banda, Suriol no se n’ha estat de criticar la deixadesa del Govern espanyol pel que fa a unes inversions que suposarien un indubtable benefici pel país, atès que el Corredor del Mediterrani no només beneficiaria a les Comarques de Tarragona sinó que és l’espina dorsal de l’economia de l’Estat atès que aplega el 65 per cent de la pime manufacturera espanyola, el 60 per cent del tràfic portuari i el 50 per cent del PIB del conjunt estatal. Amb aquestes xifres a la mà Suriol s’ha preguntat si Espanya utilitza tots els fons europeus al seu abast per fer realitat aquest Corredor.

El president de la Corporació tarragonina ha recordat que el Tercer Fil, com a obra provisional al definitiu Corredor, havia de ser una realitat al 2016, “i encara l’estem esperant”.

En un altre ordre coses ha posat damunt la taula el fantasma de les deslocalitzacions que plana a les Comarques de Tarragona, sobretot entre la indústria química, pels elevats costos de l’energia, “comparats amb països del nostre entorn”.

La delegació tarragonina, que ha estat acompanyada per l’eurodiputat Francesc Gambús, s’ha reunit també amb representants de la delegació de la Cámara de España davant de la UE per explorar línies de cooperació i “lobby” a nivell europeu.

La maratoniana ronda de contactes s’ha completat amb la trobada amb Fernando Perreau, Cap de la Unitat de Contractació Pública i Propietat Intel·lectual, de la Direcció General de Comerç de la Unió Europea, amb qui s’ha tractat de l’estat actual de les negociacions en el marc del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) i l’abast que aquest tractat pot tenir per les empreses exportadores tarragonines en l’accés al mercat dels Estats Units així com amb els països que tenen tractats de lliure comerç amb aquest com són Canada, Austràlia, Japó i determinats països d’Amèrica del Sud.

A la foto, Jyrki Katainen i Andreu Suriol, flanquejats per l’eurodiputat Francesc Gambús i el representant d’Unió, Martí Barberà. 

Tornar al llistat