Notícies

Notícies:

La Cambra es queixa a Rajoy de la patinada diplomàtica amb Uganda
20/06/2012

Aquells mateixos dies una missió empresarial liderada per la Corporació tarragonina estava de viatge de negocis al país africà. La Cambra de Tarragona ha tramés una carta a Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, en la que li retreu el poc tacte diplomàtic que es va tenir en el famós sms en el que s’al·ludia a Uganda de forma gens afortunada.

La carta de la Corporació tarragonina assenyala que “avui els emprenedors necessitem més que mai la complicitat i el suport decisiu del nostre Govern. No comentaris d’aquesta mena que, a més de perjudicar greument els esforços realitzats a Uganda pels nostres exportadors, han perjudicat la imatge d’Espanya i els productes espanyols en aquell mercat.”

Es dóna el cas que aquells dies una missió empresarial de la Cambra de Tarragona es trobava en viatge de negocis a Uganda, per la qual cosa varen ser els receptors directes del malestar que va provocar el comentari.

A la missiva se li fa notar al president del Govern que el paper de lideratge que la Cambra de Tarragona ha assolit als mercats de l’Àfrica subsahariana ha representat i representa un esforç important i que la confiança per créixer en aquells mercats (“complexos, molt complexos i amb poca presència espanyola però amb un alt retorn de les accions que s’hi realitzen”) es construeix dia a dia i amb molt d’esforç. “Ens sentim profundament sorpresos i decebuts”, s’assenyala.

La Cambra de Tarragona programarà enguany set missions empresarials a Àfrica i es faran prospeccions de mercat a 20 països.

 

Tornar al llistat