Notícies

Notícies:

Flandes examina als tarragonins
04/11/2015

Amb un examen sorpresa a tots els assistents. Així ha començat a la Cambra de Tarragona la jornada “Obrint mercats” dedicada a Flandes. Una arrancada ben inusual que ha agafat per sorpresa als més de 70 inscrits que, de forma disciplinada, s’han posat a contestar les deu preguntes del “Test de coneixement sobre Flandes”.

Un examen, tot sigui dit, en el que era gairebé impossible treure un deu, entre d’altres coses per la incorporació de preguntes “trampa” que han despistat a més d’un avesat exportador. Com la que duia per enunciat: Flandes té més fama internacional en: a) Xocolata b) Cervesa c) Xips. La resposta correcta era la “C”, xips, no pas de patata, sinó per a la indústria de l’electrònica i els ginys digitals. Ara bé, gràcies a aquesta qüestió hem sabut que al conjunt de Bèlgica s’elaboren 1.300 cerveses i que per algunes produïdes en monestirs s’arriben a pagar fins a 17 euros.

L’examen ha estat el fil argumental de la intervenció del ponent. Dirk Verlee, Conseller Econòmic i Comercial de la Delegació de Flandes a l’Ambaixada de Bèlgica a Espanya, ha estat a l’alçada de l’expectativa inicial i amb un discurs amè i farcit d’anècdotes ha aconseguit que en acabar la sessió els assistents hagin augmentat de forma considerable els seus coneixements sobre Flandes, i el que es més important, les ganes de fer-hi negoci.

Dirk Verlee va iniciar-se com agregat comercial per al Govern belga a Algèria l’any 1992. Després va ser Conseller Comercial pel Govern de Flandes, primer a Tunísia i després a París on va ser nomenat Coordinador Regional pels països veïns. També ha estat Conseller Econòmic i Comercial per Flandes a Los Angeles, on va ser Coordinador Regional per Amèrica.

Flandes, està situat al centre d'un mercat amb 750 milions de consumidors, en menys de 750 quilòmetres de distància. És, per tant, una plataforma comercial per excel·lència. Abasta tots els mercats importants d'Europa (Alemanya, França, Regne Unit, Holanda...). Flandes disposa d'unes àmplies i denses infraestructures de comunicació, que faciliten el comerç internacional.

Els “Obrint mercats” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de DHL, CaixaBank , Arola i Flanders Investment Trade. I la col·laboració de Diputació de Tarragona, Port de Tarragona, ACCIÓ Generalitat de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya.

A la foto, en primer terme Dirk Verlee i Sergi Vives, president d’Internacionalització de la Cambra de Tarragona.

 

 

VINCLES D'INTERES
Vols veure la presentació?

Tornar al llistat