Notícies

Notícies:

"Una empresa familiar ha d'aspirar a ser un cardumen, no una arengada"
12/03/2015

Ferran Fisas, professor de Màrqueting Experiencial i Habilitats Directives, copropietari de La Farga Group i autor de “Manual de supervivència per a l’empresa familiar”, ha participat a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació tarragonina.

Fisas ha parlat de “Claus per a la supervivència de l’empresa familiar”. En la seva intervenció ha explicat que a l’empresa familiar l’assetgen tres grans pecats: el nepotisme, la manca d’escalabilitat i la falta d’alineació dels socis. En contraposició ha dit que aquestes organitzacions necessiten disposar de líders i directius amb coneixements, habilitats, actituds i possibilitats. “L’èxit està en la conjunció d’aquests valors”.

Uns valors que Fisas promou i impulsa, segons ha explicat, a La Forja, la pedrera de l’empresa familiar La Farga Group, creada partint de la idea de La Masia del FC Barcelona.

En un to molt directe i amè, Ferran Fisas ha recomanat a l’auditori del “Bon dia Tarragona”, molts d’ells representants d’empreses familiars que “una empresa familiar no pot ser una arengada, ha d’aspirar a ser un cardumen”.

Nascut a Girona l’any 1959 està casat i és pare de dos fills. És un estudiós de l’antropologia aplicada al màrqueting, la creació de productes i el disseny de estratègies per a la conducta humana. Ha emprès projectes internacionals en sectors tan diversos com l’audiovisual, la televisió, la música, la publicitat, les arts gràfiques, la restauració, l’hostaleria, la tecnologia i Internet. És un especialista en el màrqueting emocional i experiencial i exerceix la docència vocacionalment.

És professor de Màrqueting Experiencial i d’Habilitats Directives i exerceix com a formador d’executius, directius i empresaris. Dirigeix l’Estudi de creativitat FROG+FER i és Director de Programes a Catarssis Extreme Business Training.

Ferran Fisas és copropietari de La Farga Group del que en va ser conseller durant quatre anys i ha escrit el llibre "Manual de supervivència per a l’empresa familiar" on narra el procés de creació del Programa de Transmissió de Valors "La Forja" del que n’és autor intel·lectual així com del programa Transmmission.

Els “Bon dia Tarragona” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb la col·laboració de Repsol, Abertis Autopistas i CaixaBank. I el suport de Nespresso i la Diputació de Tarragona.

Tornar al llistat